4747 66 38 - 051

آرامش، آگاهی، تغییر مثبت و زندگی بهتر

آرامش مگ؛ مجله اینترنتی آرامش ماندگار

آگاهی، نخستین گــام برای رسیدن به آرامش ماندگار

مرکز مجهز تشخیص و درمان لکنت زبان

5/5

درمان لکنت زبان در بزرگسال

بسیاری افراد از درمان لکنت زبان در بزرگسالی ناامید شده و پیامدهای آن را می‌پذیرند. لکنت زبان یکی از اختلالات گفتاری است که اغلب ریشه در اضطراب و استرس‌های کودکی دارد. بسیاری از بزرگسالان مبتلا به لکنت زبان، آن را به عنوان یک ویژگی یا نقص ثابت در وجود خود در نظر گرفته و درمان آن را غیر ممکن می‌دانند.

لکنت زبان فرد را محدود کرده و عملکرد شغلی، تحصیلی و حتی ارتباطات میان فردی او را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اما این را بدانید که در هر سنی می‌توانید از درمان‌های لکنت زبان بهره مند شده و سطح زندگی و ارتباطات خود را ارتقا دهید.

علل و اشکال لکنت زبان

لکنت زبان، دو شکل اصلی و عمده دارد. لکنت کلونیک که شامل تکرار حرف اول کلمه (پ…پ…پ…پدر ) و یا کشیدن یک صدا برای زمان طولانی میباشد و لکنت تونیک شامل توقف در تلفظ است. بر اساس تحقیقات، محققان علاوه بر استرس در کودکی دو علت اصلی برای لکنت زبان بیان کرده‌اند:

_ اختلال در کنترل حرکتی گفتار و زبان مانند زمان‌بندی، حس و عضلاتی که درگیر است.

_ ژنتیک نیز یکی دیگر از علل اصلی لکنت زبان می‌باشد.

راه های درمان لکنت زبان در بزرگسالان

برای درمان لکنت زبان بزرگسالان می‌توان از روانشناس، گفتار درمانگر و آسیب شناس بافت و ساختار زبان کمک گرفت. ممکن است یک روش یا یک درمان برای فردی مفید و برای فرد دیگر مفید نباشد. درمان لکنت زبان، می‌تواند باعث بازگشت افراد به دنیا و توانمند کردن آن‌ها شود. لکنت زبان باعث استرس و اضطراب زیادی می‌شود و تاثیر منفی بر بدن می‌گذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عوارض استرس کلیک کنید.

درمان لکنت زبان شاید باعث حذف کامل لکنت زبان نشوند، اما می‌تواند مهارت‌هایی برای بهبود و برطرف کردن لکنت زبان به فرد آموزش دهد. شما در پایان درمان قادر به صحبت کردن به میزان بیشتر، گسترش ارتباطات و مشارکت کامل در تمام فعالیت‌های اجتماعی خواهید بود. در ادامه به برخی روش‌های درمان لکنت زبان در بزرگسالی پرداخته‌ایم. به یاد داشته باشید که برای درمان در بزرگسالی نیاز به صرف زمان و وقت بیشتری خواهید بود.

۱. درمان لکنت زبان در بزرگسالی | سخنرانی درمانی

درمان با سخنرانی به شما آموزش می‌دهد که چگونه سرعت صحبت کردن خود را کنترل کنید، مخصوصا در شرایط و موقعیت‌هایی که دچار لکنت زبان می‌شوید. با کمک درمانگر به مرور زمان می‌توانید لکنت خود را به طور کامل برطرف کنید. کاهش استرس نیز یکی از از روش‌های درمانی است.

۲. لوازم الکتریکی

چندین وسیله الکترونیکی برای افزایش مهارت کلامی و روان شدن کلام وجود دارد. دستگاه‌هایی که بازخورد صوتی شما را به تاخیر می‌اندازد و آن را به شکل تغییر یافته برای خودتان پخش می‌کند. گویا در حال گوش دادن به سخنرانی فرد دیگری هستید. این روش به شما کمک می‌کند تا بتوانید مشکلات حرف زدن‌تان را بهتر درک کنید.

۳. درمان لکنت زبان در بزرگسالی | درمان شناختی رفتاری (CBT)

روش درمانی شناختی رفتاری می‌تواند به شما کمک کند تا روش‌ها و الگوهای مخرب شناختی و تفکر خود را از بین برده و آن‌ها را با الگوهای سالم جایگزین کنید. همچنین به شما در حل اختلالات اضطرابی، افزایش اعتماد به نفس و ترمیم خودباوری که با لکنت زبان رابطه دارند نیز کمک می‌کند. از آن جا که ریشه علائم اضطراب در دوران کودکی است، حضور روانشناس در فرایند درمان ضروری می‌باشد.

۴. دارو درمانی

در صورتی که مشکلات روانی و اضطراب‌ها به حدی باشند که در روند درمان اختلال ایجاد کنند، از درمان‌های دارویی نیز استفاده خواهد شد. داروهای ضد‌اضطراب و ضدافسردگی و یا آرامبخش‌ها از جمله داروهایی هستند که به همراه روان درمانی استفاده می‌شوند. به یاد داشته باشید که این داروها تنها برای تسریع درمان بوده و خودشان به تنهایی قادر به از بین بردن لکنت زبان و حتی اضطراب به طور کامل نیستند.

۵. درمان لکنت زبان در بزرگسالی | اصلاح سد ها

در روش اصلاح سدها هدف درمان کامل لکنت نیست، اما به فرد لکنتی کمک می‌کند که بهتر و راحت‌تر صحبت کند. این روش با تغییر در نگرش و ساختارهای ارتباطی به درمان فرد می‌پردازد.

۶. درمان کاهش اجتناب

بسیاری از افرادی که لکنت زبان دارند، خود را از بسیاری از مکان‌ها و فعالیت‌های مورد علاقه‌شان محروم می‌کنند. روان درمانگر به آن‌ها کمک می‌کند تا خود و مشکل‌شان را به رسمیت شناخته و به جای اجتناب، حرف بزنند.

۷. درمان لکنت زبان در بزرگسالی | تکنیک اصلاحی برای روانی کلام

تکنیک‌های اصلاحی روانی کلام شامل تمرین برای آهسته صحبت کردن، سخنرانی‌های طولانی مدت و روایی در محیط تخصصی است. با تمرین این تکنیک‌ها با درمانگر، مراجع برای انتقال این مهارت‌ها به محیط بیرونی آماده می‌شود.

سخن آخر

لکنت زبان اختلالی است که می‌تواند تاثیر جدی بر روابط اجتماعی و اعتماد به نفس فرد بگذارد. پیامدهای لکنت در بزرگسالی با شدت بیشتری بروز پیدا می‌کنند چرا که فرد بزرگسال نقش پررنگ‌تری در جامعه ایفا می‌کند. شاید با خود فکر کنید که دیگر برای درمان دیر شده اما این تفکر اشتباه را دور بیندازید و برای درمان و بهبود خود اقدام کنید. متخصصان کلینیک تخصصی آرامش ماندگار در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاری‌تان کنند.

 

مشاوره خدمات:

همکاران ما در

واحد پذیرش

پاسخگوی شما خواهند بود

4747 66 38 - 051

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده:

جلال محمودی

جلال محمودی

مدیر و مسئول فنی مرکز خدمات نوروتراپی، روانشناسی و مشاوره آرامش ماندگار