4747 66 38 - 051

آرامش، آگاهی، تغییر مثبت و زندگی بهتر

آرامش مگ؛ مجله اینترنتی آرامش ماندگار

آگاهی، نخستین گــام برای رسیدن به آرامش ماندگار

طرحواره درمانگر خوب در مشهد

5/5

طرحواره درمانگر خوب در مشهد

طرحواره درمانی یکی از انواع رویکردهای رواندرمانی تلفیقی است که جفری یانگ روانشناس آمریکایی آن را پایه گذاری کرده است. در طرحواره درمانی به طور کلی سه عبارت مهم وجود دارد که بنیان و پایه اصلی آن به شمار می رود که عبارتند از:

طرحواره‌های ناسازگار اولیه

سبک‌های مقابله‌ای

ذهنیت‌های طرحواره‌ای

طرحواره‌های ناسازگار اولیه که به آنها تله‌های زندگی نیز گفته می‌شود همیشگی هستند و منحصر به موقعیتی خاصی نیستند و همچنین ناخودآگاه بر رفتار افراد تاثیر می‌گذارند و  مکررا در زندگی انسان رخ می‌دهند و تکرار می‌شوند.

افراد در دوران کودکی به شیوه‌ مختلفی چون طرد، بی توجهی، انتقاد، حمایت بیش از حد، بی توجهی و … آسیب دیده اند و همین آسیب‌ها موجب شکل گیری تله ها در زندگی انسان شده است.

روانشناس طرحواره درمانی در مشهد

با گذشت زمان و با جدی تر شدن زندگی و دور شدن از فضای کودکی و پا به بزرگسالی گذاشتن، افراد وارد روابط کاری، عاطفی و دیگر موقعیت‌های زندگی شده که به علت وجود تله‌ها به بازآفرینی همان شرایط تلخ و موقعیت‌های دشواری که در کودکی بوده است می‌پردازند که موجب تداوم تله‌ها در زندگی می‌شود.

تله‌های زندگی چگونگی تفکر، احساس، رفتار و نحوه ارتباط با دیگران را تعیین می کنند که موجب احساساتی چون خشم و عصبانیت و در نهایت نارضایتی از زندگی می‌شود. براساس نظریه طرحواره درمانی در صورتی که یک یا پنج نیاز اصلی و اولیه فرد در دوران کودکی به درستی تامین نشود، طرحواره های ناسازگار اولیه در او شکل می گیرند. این نیازها عبارتند از:

۱- دلبستگی ایمن به دیگران (شامل نیاز به امنیت، ثبات، محبت و پذیرش)

۲- خود ابرازگری

۳- آزادی در بیان نیازها و هیجان های سالم

۴- خود مختاری

۵- پذیرش محدودیت های سالم

۶- تفریح و سرگرمی

مشاور باتجربه طرحواره درمانگر در مشهد

طرحواره ناسازگار اولیه در طرحواره درمانی  شناخته شده است که این طرحواره‌ها منجر به افکار ناکارآمد، تجربه مداوم هیجانات منفی، بروز رفتارهای مخرب در دوران بزرگسالی، مهارت‌های اجتماعی ضعیف، رفتارهای مضر و احساسات منفی ناشی از اعتماد به نفس پایین یا بی ارزشی می شوند. در ادامه به تعاریف تعدادی از این طرحواره‌های ناسازگار پرداخته می شود.

محرومیت عاطفی: داشتن این باور که افراد دیگر از شما محافظت یا همدلی نمی کنند یا اعتقاد دارند که حمایت عاطفی کافی توسط دیگران برآورده نمی‌شود.

بی اعتمادی: اعتقاد به اینکه دیگران شما را تحقیر می‌کنند، از شما سوء استفاده می‌کنند، بدرفتاری می‌کنند یا به شما آسیب می‌زنند. در این حالت برداشت ما از آسیب عمدی است.

وابستگی: اعتقاد به این است که فرد نمی‌تواند مسئولیت‌های خود را بدون کمک گرفتن از دیگران انجام دهد. به عنوان مثال، تصمیم گیری صحیح و رسیدگی به وظایف جدید و غیره.

آدرس طرحواره درمانگر خانم در مشهد

شرم یا نقص: داشتن احساساتی از ناخواسته بودن، بی اعتبار بودن یا فرومایه بودن. در نتیجه ممکن است فرد نسبت به انتقاد یا طرد شدن حساسیت بیش از حد داشته باشد.

استحقاق: غالبا شخص باورهایی دارد که نسبت به دیگران برتر است و باید از حقوق ویژه‌ای برخوردار شود. ممکن است با رقابت بیش از حد، کنترل رفتار و عدم همدلی ظاهر شود.

خود رشد نیافته: داشتن احساساتی مانند در هم آمیختگی با دیگران خصوصا والدین. این می‌تواند رشد فردی را به خطر بیندازد. این نزدیکی بیش از حد عاطفی با دیگران قابل توجه است و این اغلب منجر به عدم فرد‌گرایی می شود.

بیگانگی یا انزوای اجتماعی: داشتن این باور که از دنیای منزوی هستید.

رها شدگی: اعتقاد به اینکه برای تامین حمایت عاطفی که ناشی از بی‌ثباتی عاطفی آنها است، نمی‌توان به دیگران اعتماد کرد.

آسیب پذیری در برابر آسیب و بیماری: نگرانی مداوم از اتفاقات ناگوار یا فاجعه‌ها.

آدرس طرحواره درمانگر آقا در مشهد

شکست: اعتقاد به اینکه فرد از نظر دستاوردهای زندگی مثل شغل، یک فرد شکست خورده است یا در نهایت شکست خواهد خورد.

تأیید: تمایل بیش از حد به تأیید شدن، توجه و تأیید از دیگران. در چنین حالتی عزت نفس به واکنش های افراد دیگر بستگی دارد.

تنبیه: اعتقاد به اینکه افراد باید به خاطر اشتباهاتشان مجازات شوند. این افراد در بخشش دیگران مشکل دارند و فرد اغلب عصبانی و تنبیه کننده است.

معیارهای سختگیرانه: اعتقاد به اینکه فرد باید سخت کوش باشد تا استانداردهای بسیار بالای عملکرد را بدست آورد تا از انتقاد دیگران جلوگیری کند. غالبا به عنوان کمالگرایی و داشتن قوانین سختگیرانه ظاهر می شود.

منفی نگری یا بدبینی: تمرکز مداوم بر نکات منفی زندگی مانند خیانت، مرگ و درد و … در عین حال، همیشه جنبه های مثبت زندگی را نمی بیند. افرادی که چنین صفاتی دارند اغلب دارای نگرانی مزمن، شکایت مداوم و بلاتکلیفی هستند.

ایثار: تامین نیازهای مردم به جای نیازهای شخصی است. دلیل اصلی این امر حفظ ارتباطات و جلوگیری از برچسب خودخواهی است.

با ما تجربه بهترین ها را داشته باشید

مشاوره خدمات:

همکاران ما در

واحد پذیرش

پاسخگوی شما خواهند بود

4747 66 38 - 051

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده:

آرامش ماندگار

آرامش ماندگار